2012. november 11., vasárnap

Az emlékmás

Az emlékmás - Total Recall (2012)










1990-ben Arnold Schwarzenegger szereplésével készült "Az emlékmás" c. filmnek a felújított változata. Abban az időben az Arnold nevével fémjelzett film igazi kasszasiker lett. Abban az időben még teljesen "más világnézet" uralkodott, az embereket vonzotta az ilyen típusú sci-fi.

Az új Total Recall-ban az alapsztori megmarad.


Adva van a jövőben két földrész amelyen még zajlik az élet (Egyesült Brit Szövetség és a Gyarmatok). A világ teljesen megváltozott. Égig érő sztrádák, mágnesességgel működő autók, csupa szenny, posztapokaliptikus világ. Egy hétköznapi gyarmati munkás, Douglas Quaid (Colin Farrell) éli mindennapi életét. Reggelente eljár a gyárba dolgozni és gyönyörű felsége várja odahaza. Ám Douglas többre vágyik az e-fajta életnél. Élményeket akar, ki akar törni. Kapóra jön neki a "ReKall" nevezetű cég, mely vágyakat,álmokat emlékekké alakítja. Fel is keresi őket, de a művelet során hiba csúszik a gépezetbe, onnan pedig főhősünknek folyamatosan menekülnie kell. Élet-halál harcot vív Cohaagen kancellárral, aki a megmaradt földrészek irányítója. Segítségére azonban ott van Jessica Biel, aki mindenben támogatja, nincs más hátra, hogy megfékezzék a kancellár ámokfutását és megvédjék a Földet.


Értékelés


Őszinte leszek. A 90'-es évek beli filmet én nem láttam, nincs is összehasonlítási alapom, de azt kell, hogy mondja ez a film nem igazán sikeredett acélosra.

A vizuális látvány, a körítés nagyszerűre sikeredett, ám mégis középszerű akciófilmet kaptunk. Nem rossz a film, de nem hinném, hogy emlékezni fogok rá bizonyos idő elteltével mert nincs benne semmi ami megfogott volna. Adott a férfi főhős, az ellenség, a szép nő társ, világmegmentés, jövőbeli világ. Valahogy olyan sablonos a dolog. Néhol előre ki lehet találni, mi is következik a sztoriban, vagy mi lesz a vége. Az akciószerelmeseknek bizonyára megteszi.
A látvány világ és a Farrell - Biel páros talán ellensúlyozza a lapos sztorit, de számomra ez nem kielégítő.

Értékelés:
10/5

Nektek mi a véleményetek?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése