2013. január 17., csütörtök

Django elszabadul

Django elszabadul - Django Unchained

Nincsenek szavak..











Sztori:
Django élete nem egyszerű. Az 1800-as évek közepén a rabszolgasors rá is lecsap, csak úgy mint feleségére. Egy profi fejvadász azonban hálából felszabadítja és ketten iszonyú csapást mérnek a környékre és eközben megkísérlik kiszabadítani a fekete rabszolga feleségét.


Értékelés:


Jött, látott és győzött. Amit már megtett párszor. Volt-e már úgy veled, hogy még nem láttad a filmet, de egyszerűen érezted, hogy igen, ez lesz az.. Kellett már ez, mint egy kiéhezett kutyának a csont. Tarantino, fogta a 60' évek beli Franco Nero karakterét, átváltoztatta fekete rabszolgává, de úgy, hogy senki rá se ismerjen. Köze aztán egy leheletnyi sincs a Nero féle Djangohoz, de oda se neki. Kapunk helyette egy olyan filmet, amikor még a legutolsó mellékszereplőre is emlékezni fogunk.

Főhőseink Django (a volt fekete rabszolga) és Dr. Schultz (a volt fogorvos) végigkalauzolnak minket, véresen fröcsögő revolverpárbajokon át a meghitt, nyugodt beszélgetésekig, hogy a végén kiszabadíthassák, Broomhilda-t, Django egyetlen szerelmét. 
És aki azt gondolja, mindez egy elcsépelt, unalmas, lövöldözős, akció-western, az bizony nem ismeri Tarantino mestert. Végig a hasunkat fogjuk a nevetéstől, a tökéletesen időzített egy-két szavas poénoktól. Ha talán van olyan része a filmnek amikor úgy gondolnánk kicsit laposka, és ne adj isten lecsukódna szemünk (el ne aludjatok, mert szívbajt kapok), akkor biza, jön egy-két agyvelőlocsantós jelenet, amitől garantáltan tátva marad a szánk. Nem mellékesen a film vége felé, beugrik hőn szeretett rendezőnk, maga Tarantino, majd percek múlva távozik ( :D )


Mindezeket megspékelve egy elképesztő FILMZENE-i palettával, amely már - már maga tökély.

A szereplőgárdáról már nem is beszélve. Christoph Waltz végeláthatatlan poénjai, Jamie Foxx magabiztossága, és Leonardo Di Caprio úri megjelenése és végezetül Samuel L. Jackson gorombasága csak hab a tortán. 

Egy szóval? : Kihagyhatatlan. 

AufWiedersehen! 

Pontok:

10/11

Christoph Waltz
Jamie Foxx
Leonardo Di Caprio
Samuel L. Jackson



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése